"Λοιπόν έπειτα από τόσους κόπους και τόσα βάσανα ιδού τελειωμένο το Νοσοκομείο. Δεν θα πεθαίνουν πια απόκληροι της τύχης μέσα στις βάρκες. Θα βρίσκουν κάθε στοργή κάτω από την στέγη του.

Σας το παραδίδω. Σας το παραδίδω με πόνο ψυχής. Οι τοίχοι του είναι κτισμένοι με δάκρυα και με αίμα και με κομμάτια της καρδιάς. Το παραδίδω στη στοργή σας "

 

Από την ομιλία των εγκαινίων του ιδρυτή Αρχιμ.  Παντελεήμονος Φωστίνη την 6η  Ιανουαρίου 1922.

 

 

 

 

To Νοσηλευτικό Ίδρύμα με την επωνυμία Νοσοκομείο Αιγίνης Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα  από το έτος 1921 .

Ιδρυτές  του τα μέλη του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Κυριών εν Αιγίνη Ο άγιος Διονύσιος  με Πρόεδρο τον αρχιμ. Παντελεήμονα Φωστίνη μετέπειτα Μητροπολίτη Χίου.

Ο κυριότερος σκοπός της ιδρύσεως του ήταν η παντελής έλλειψη οργανωμένου φορέα υγείας στο νησί και η ανάγκη νοσηλείας απόρων ασθενών .

Το Νοσοκομείο από το καταστατικό του, όσο και από την άδεια ιδρύσεως λειτουργεί ως Νοσηλευτικό ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  σύμφωνα με το εγκριτικό Π.Δ. που τροποποιεί την ιδιότητα αυτού.

Αποτελεί αυτοτελή οικονομική μονάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι πάσης φύσεως πόροι του προέρχονται : α) Από τις επιχορηγήσεις Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. ως και φυσικών προσώπων και β) Από τις παροχές νοσηλείων και παρακλινικών εξετάσεων σε ασφαλισμένους ασφαλιστικών οργανισμών και ταμείων όπως του ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΟΓΑ Οίκου Ναύτου - Δημοσίου κ.λ.π.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας όπως ορίζεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο και  διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Γενική Εποπτεία του εκάστοτε Μητροπολίτου Ύδρας - Σπετσών και Αιγίνης. Τα μέλη  του Δ.Σ. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και χωρίς καμία αμοιβή.

 

Σημερινή  Διοίκηση  Νοσοκομείου

Γενικός Επόπτης :           Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ

Πρόεδρος Δ.Σ. :           Σώζων Β. Βελιώτης

Αντιπρόεδρος :           Γρηγορία Μαρίνη Πραγκαστή

Γραμματέας :           Λεμονιά Πέππα

Ταμίας :           Ιωάννα Χελιώτου Γεωργαρά

Μέλη :           Κων/νός Γ. Καλοκέντης ,Διοικ. Δ/ντής

        :           Ανδρέας Κρητικός , Στυλιανός Στρατηγός

 

 

 Στο Νοσοκομείο  λειτουργούν τα εξής τμήματα

 

Α)ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Λειτουργεί καθημερινά και όλo το 24-ωρο . Έχει ανεπτυγμένες 28 κλίνες και διαθέτει τροχήλατο καρδιογράφο. Τα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής αυτής λειτουργούν καθημερινά από ώρας 8ης πρωϊνής μέχρι 13ης μ.μ. και από 17ης μέχρι 21ης το απόγευμα, εξυπηρετούνται δε ασφαλισμένοι όλων των ταμείων. Οι ανάγκες της παθολογικής κλινικής εξυπηρετούνται από παθολόγο Ιατρό και έξι(6) Νοσηλεύτριες.

 

Β)ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή  τις πρωινές ώρες και πραγματοποιούνται  μικροβιολόγικες , αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Εξυπηρετείται από Ιατρό Μικροβιολόγο και από πτυχιούχους παρασκευάστριες.

 

Γ) ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής. Εξυπηρετείται από ακτινοδιαγνώστη Ιατρό και από  δύο πτυχιούχους βοηθούς Ιατρικών Συσκευών.

Στο ακτινολογικό τμήμα λειτουργούν τα εξής  τμήματα:

1)Ακτινολογικό

2)Υπερήχων

3) Οστικής Πυκνότητας.

4) Μαστογραφιών.

 

Δ)ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ                  

1)Ορθοπαιδικό. Λειτουργεί κάθε Σάββατο.  

2)Οφθαλμολογικό. Λειτουργεί κάθε Σάββατο

3)Ουρολογικό. Λειτουργεί κάθε Παρασκευή

4)ΩΡΛ. Λειτουργεί κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα

Δ/νσις : Νοσοκομείου 10,  Αίγινα  Τ.Κ. 180 10

 

Πρόεδρος Δ.Σ. : 22970 29128

Γραμματεία : 22970 24489

FAX : 22970 26646

Ιατρός Παθολογος: 22970 22209

Νοσοκόμες :22970 22251

                  22970 22791