Το Γηροκομείο βρίσκεται στα ΝΔ της συνοικίας Καμινίων Ύδρας.  Ιδρυτές του είναι οι Υδραίοι Παντελής Κριεζής, Μαρούσα Μπουντούρη και Ανδρέας Μυλωνάς.  Λειτουργεί ως άσυλο φτωχών και αστέγων γερόντων από το 1911 με Βασιλικό διάταγμα του Γεωργίου Α’.  Διοικείται σύμφωνα με το καταστατικό του από επταμελή επιτροπή, πάντοτε με Πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας.

 

Τα μέλη εκλέγονται κάθε τετραετία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας μετά από τις Δημοτικές εκλογές και αποτελούν την Εφορεία του Ιδρύματος με Αντιπρόεδρο,

Γραμματέα, Ταμία, Ελεγκτή και Διευθυντή.

 

Έχει δυνατότητα διαμονής και φιλοξενίας στους δύο ορόφους που διαθέτει, 18 γερόντων σε ξεχωριστά δωμάτια με θέρμανση και καθαρό περιβάλλον.  Παρέχεται καθημερινά στους τροφίμους του πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, προσωπική καθαριότητα και φροντίδα από το εργαζόμενο προσωπικό του Ιδρύματος.

 

Σήμερα φιλοξενούνται έξι γέροντες που εξυπηρετούνται από τρία άτομα προσωπικό.

 

Για την αγορά τροφίμων δαπανoύνται ετησίως 15.000-17.000 € και για λειτουργικά έξοδα 20.000-25.000 €.

 

Καταβάλλεται προσπάθεια αξιοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, ώστε να ανακαινισθεί το Ίδρυμα και να προσφέρει υπηρεσίες καλύτερης ποιότητας.

 

Μεγάλη είναι η εθελοντική προσφορά προς το Ίδρυμα του π. Ευαγγέλου Γκιάκου, εφημερίου του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Καμινίων Ύδρας, ο οποίος μετά σπουδαίας επιμελείας ασκεί την λογιστική υπηρεσία του Ιδρύματος.