No comments yet

Δελτίο Τύπου

Την πιο γλυκειά γεύση μιας “γεμάτης” και δημιουργικής χρονιάς μας άφησε η προγραμματισμένη για τη λήξη των Κατηχητικών σχολείων εκδρομή μας, το Σάββατο, 10 Μαΐου 2014, που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Εφραίμ.  Μια συντροφιά γεμάτη τραγούδια, πειράγματα αλλά και σοβαρούς προβληματισμούς έφερε κοντά μικρούς και μεγάλους μαθητές σε μια συνάντηση που κράτησε ολόκληρη την ημέρα.
Το πρόγραμμα πλούσιο. Ξεκινήσαμε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγνούντος , που ήταν στο δρόμο μας, όπου κάναμε την πρωινή μας προσευχή. Φθάνοντας στην Αθήνα, αρχίσαμε  την περιήγησή μας με την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους θησαυρούς της ιστορίας μας με την ξενάγηση, αλλά και παίζοντας ένα παιχνίδι “κρυμμένου θησαυρού”. Μας εντυπωσίασε η τόσο έντονη θρησκευτικότητα των ανθρώπων της κλασικής εποχής όπου είχε βρει χώρο ο “σπερματικός λόγος” και που τελικά διοχετεύτηκε στη Χριστιανική μας πίστη όταν ήρθε το “πλήρωμα του χρόνου”.
Στη συνέχεια, με απερίγραπτο ενθουσιασμό, μικροί και μεγάλοι μαθητές ανέβηκαν στο βράχο της Ακρόπολης. Τα αρχαία μνημεία, λουσμένα στο Αττικό φως, μαρτυρούν ακόμα και σήμερα τη δίψα του ανθρώπου να πλησιάσει το θείο, σ’ έναν χώρο που έχει καταγράψει την ιστορία της χώρας μας από τις πρώτες εκφάνσεις του ανθρώπινου πολιτισμού μέχρι και την απελευθέρωση του Έθνους μας από την Τουρκοκρατία.
Και βέβαια, η πλήρωση σ’ αυτή τη δίψα έρχεται στην αμέσως επόμενη στάση της εκδρομής μας. Την Πνύκα. Είναι άραγε τυχαίο που ολόκληρη η συντροφιά μας ξέχασε εκεί κάθε κόπωση; Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, με την Αρχαία Αγορά στα πόδια μας, αισθανθήκαμε να ζωντανεύει η τόσο κομβική για την ιστορία της ανθρωπότητας ημέρα, όπου ο Απόστολος Παύλος μίλησε στους Έλληνες για τον “Άγνωστο Θεό”.
Μια βόλτα στην Πλάκα που έσφυζε από μουσικές και κόσμο μας βρήκε ικανοποιημένους και χαρούμενους, πιασμένους χέρι-χέρι τους “μικρούς” με τους “μεγάλους”. Και η επιστροφή φάνηκε να κράτησε ελάχιστα γεμάτη ενθουσιασμό, τραγούδια, συγκίνηση και ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Κατηχητές και κατηχούμενοι, μικροί και μεγάλοι, αλλά και οι λίγοι γονείς που τόλμησαν να ακολουθήσουν το κοπιώδες πρόγραμμα, αισθανθήκαμε μια οικογένεια με ισχυρούς δεσμούς. Με ευχές και ανυπομονησία για τις χαρές που μας επιφυλάσσει κάθε καινούρια χρονιά, ολοκληρώθηκε μια θαυμάσια ημέρα που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τις κατηχήτριές μας κυρία Αντιγόνη Λασκαρίδου και Ειρήνη Μπάζου που με την καθοδήγηση του εφημερίου και κατηχητή των μεγαλύτερων παιδιών π. Χριστοφόρου Καραβία,  έθεσαν σωματικές, ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις στο έργο της κατήχησης των παιδιών μας, εμπνέοντας τους στο δρόμο της αληθινής χαράς , στο δρόμο της Αλήθειας που είναι ο Χριστός μας. Να ευχαριστήσουμε όσους με κάθε τρόπο συνέβαλαν στο έργο της νεότητας στην ενορία μας .