No comments yet

Δελτίον Τύπου

KATAΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΟΡΟΣ 2014
Λόγοι δοξολογίας προς τον Τρισάγιο Θεό  φτάνουν στην καρδιά και τα χείλη μας, καθώς άλλη μια κατασκηνωτική περίοδος ολοκληρώθηκε.
Με την σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας  κ.κ. Εφραίμ , το ανύστακτο  ενδιαφέρον και την πατρική του αγάπη, η τοπική Εκκλησία του Αργοσαρωνικού οργάνωσε και φέτος την Κατασκηνωτική Περίοδο του Πόρου. Μια προσπάθεια που στηρίζεται στην πίστη των στελεχών στον σωτήρα Χριστό και την διάθεσή τους  για προσφορά εθελοντική στους φίλους  και αδελφούς τους και μέσω αυτών στην Εκκλησία. Μια προσπάθεια που επίσης στηρίζεται στον εθελοντισμό κληρικών και λαϊκών μελών της Μητροπόλεώς μας,  σε όλους τους τομείς δράσης της κατασκήνωσης,  αλλά πρωτίστως  βασίζεται στην αγάπη όσων νέων μας  συμμετέχουν  και μας εμπνέουν για όλα τα παραπάνω.
 Η ζωή σε μια εκκλησιαστική κατασκήνωση είναι κάτι το ξεχωριστό , κάτι που στηρίζεται στην εκκλησιαστική ζωή κάθε αγωνιζομένου πιστού. Είναι δηλαδή κάτι το πολύ συγκεκριμένο εξ ορισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται μονότονο , άνευρο και χωρίς εξέλιξη. Καθένας που συμμετέχει στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις, ωφελεί να αναρωτηθεί αν του αρέσει η ζωή με γνώμονα το Ευαγγέλιο. Αν απαντήσει θετικά σε αυτή την ερώτηση , όλα τα άλλα έρχονται φυσικά και η κατασκηνωτική του εμπειρία θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή και θα τον βοηθήσει μακροπρόθεσμα σε τομείς που ούτε καν τώρα τους φαντάζεται. Ορθώς έχει λεχθεί ότι η εμπειρία δεν μεταβιβάζεται. Όσοι λοιπόν δεν ξέρουν τί είναι κατασκήνωση εκκλησιαστική , ας έρθουν να δουν και να γευτούν «στιγμές , ανάσες κατασκηνωτικές , διαδρομές συγκινητικές…» όπως τραγουδάμε στο χαρακτηριστικό άσμα των Κατασκηνώσεων του Πόρου.
 Κατά την φετινή περίοδο αφιερώσαμε την θεματολογία  μας στην Ιεραποστολή. Ονομαστήκαμε «Συνεχιστές Ιεράς Αποστολής» ακολουθώντας το διαχρονικό κάλεσμα του Ιησού Χριστού «Πορευθέντες,  μαθητεύσατε πάντα τα έθνη». Μελετήσαμε τη ζωή και το έργο των Αγίων Αποστόλων και εστιάσαμε στον Απόστολο Παύλο και τον Εθναπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό. Θαυμάσαμε την φλογερή πίστη και τον ιεραποστολικό τους ζήλο και αποφασίσαμε να τους μιμηθούμε στη ζωή μας , συνεχίζοντας το έργο τους με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και στον τομέα του ο καθένας.
Επειδή, όπως είπαμε, δεν είναι  η κατασκηνωτική ζωή επανάληψη παλαιών σχετικών προτύπων χωρίς αλλαγή και εξέλιξη , επιγραμματικά αναφέρουμε παρακάτω τις φετινές μας ξεχωριστές δραστηριότητες:
·        Συνάξεις κατήχησης με εποπτικά μέσα (στη θέση του αγιογραφικού αναγνώσματος στο προσευχητάρι), χωρίς να παραθεωρείται η άρρηκτη σχέση των λεγομένων με την αγία Γραφή.
·        Οργάνωση πρωταθλήματος  ποδοσφαίρου με προπονητή και  στόχο τον έντιμο αγώνα.
·        Επίσκεψη στην έδρα της Μητροπόλεως μας , την Ύδρα. Συνάντηση με τον Μητροπολίτη
·        Ενεργός συμμετοχή νέων κληρικών της Μητροπόλεώς μας  στην κατασκηνωτική ζωή.
·        Επίσκεψη του Μητροπολίτου στην Κατασκήνωση. Συνάντηση και γνωριμία με τις ομάδες ξεχωριστά.
Αφού αναφέραμε στην αρχή το όνομα του Επισκόπου μας , δεν θα ονομάσουμε τους πολλούς και αξιόλογους συνεργάτες . Ο Επίσκοπος συνέχει και συμπυκνώνει στο πρόσωπό του όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας, χωρίς να αναιρεί και να ακυρώνει την ξεχωριστή προσωπικότητα και τα χαρίσματα καθενός ξεχωριστά. Αυτό συντελείται με έναν πνευματικό και άκρως εκκλησιαστικό –για πολλούς ακατανόητο- τρόπο.
Επιχειρώντας  έναν εκ πρώτης όψεως απολογισμό, καταθέτουμε ότι  στην επιτυχία της  Κατασκήνωσης Πόρου 2014 συνέβαλαν τα μέγιστα όλοι οι εθελοντές κληρικοί και λαϊκοι που με την αγάπη τους προς τους νέους, την εργασία και τον κόπο τους , την προσευχή και το ενδιαφέρον τους , τον επικοιδομητικό και εμπειρικό τους λόγο,  μαζί με τα φερέλπιδα στελέχη μας , τους υπαρχηγούς και τους ομαδάρχες  μας  χάρισαν ένα θετικό αποτέλεσμα, προς δόξαν Θεού. Εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους! Ας μας ενώνει η προσευχή  και ο πνευματικός μας αγώνας μέχρι την επόμενη Κατασκήνωση!