No comments yet

Δελτίον Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Γυμνασίου – Λυκείου της Μητροπόλεώς μας, στην Αίγινα από τις 20 μέχρι της 27 Ιουνίου. Ο διαχρονικά φιλόξενος και ευλογημένος κατασκηνωτικός χώρος στην Αίγινα μας παρουσιάστηκε ως η κατάλληλη επιλογή για να διεξαχθεί κανονικά η κατασκηνωτική μας σύναξη.
Η φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στο μυστήριο των μυστηρίων της Εκκλησίας μας, στην Θεία Ευχαριστία και ως σύνθημά μας είχαμε το : “Συμμέτοχοι στην Θεία Λατρεία”. Το αγιογραφικό χωρίο από το οποίο αντλήσαμε έμπνευση ήταν οι λόγοι του Κυρίου μας <<Τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν>>.  Οι ομάδες έλαβαν τις εξής ονομασίες: Αγωνιστές με προστάτη τον Αγ. Νεκτάριο, Θεριστές με προστάτη τον Αγ. Ιωάννη τον Θεριστή, Πολύκαρποι με προστάτη τον Αγ. Πολύκαρπο και Νικηφόροι με προστάτη τον Αγ. Νικηφόρο. Η κάθε ομάδα πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στο βίο του προστάτη αγίου της και σε σημεία της διδασκαλίας του από όπου μπόρεσαν τα παιδιά να αντλήσουν υψηλά νοήματα και νουθεσίες διδαχής και πατερικής διδασκαλίας. Οι συνάξεις κατήχησης περιστράφηκαν γύρω από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Παρουσιάστηκαν με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα προβολής δια της χρήσεως Η/Υ προσαρμοσμένα με τρόπο ικανά αντιληπτό από τα παιδιά. Ξεχωριστή σύναξη και ιδιαίτερα διδακτική υπήρξε η πρότυπη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο χώρο της κατασκήνωσης από τον αρχηγό π. Χριστοφόρο Καραβία, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να κατανοήσουμε τη σημασία και το σκοπό των τελουμένων. Ακόμη είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε και στο νεοφανή άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Παΐσιο τον αγιορείτη, προκειμένου να διδαχθούμε από τον βίο του και να προσεγγίσουμε την ευλογημένη προσωπικότητά του.
Όμως για να πραγματοποιηθεί μια κατασκήνωση χρειάζονται συνεργοί πρόθυμοι που θα συστρατευθούν και θα συμπορευθούν στο κοπιώδες αυτό διακόνημα. Έτσι θερμές ευχαριστίες οφείλουμε να εκφράσουμε : 
•  Στον αρχηγό και εμπνευστή του θέματος της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Καραβία, όστις  είχε και την στιχουργική συμβολή στον φετινό ύμνο.
• Στους υπαρχηγούς Θεόδωρο Βιδάλη και Επιφάνιο Στόκο 
οι οποίο  σήκωσαν το βάρος της ομαλής  διεξαγωγής του προγράμματος και είναι οι στυλοβάτες των κατασκηνωτικών περιόδων των τελευταίων ετών.
  Στους δραστήριους και αεικίνητους    ομαδάρχες μας  Ευάγγελο Καζητόρη , Λάζαρο Σοφικίτη, Νικόλαο Γαλάνη, Ευάγγελο Λαλαΐτη, Ανδρέα Ταραγκίνη, Στέφανο Τζίτζη, Παναγιώτη Συμεωνάκη, Κων/νο Βλαχόπουλο και Παντελεήμωνα Χατζησταυρίδη.
• Στον π. Νεκτάριο Κουκούλη με το εκλεκτό του επιτελείο, οι οποίοι  ανέλαβαν την τροφοδοσία και εργάστηκαν άοκνα στον χώρο της κουζίνας με περισσή θυσία και ανιδιοτελή αγάπη.
• Στους επισκέπτες κληρικούς και λαϊκούς:  π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, π. Σάββα Ζέρβα, π. Δαμασκηνό Μούρτζη, π. Γεώργιο Στόκο, π. Στυλιανό Κουτσούκο, π. Νεκτάριο Δαρδανό και κ. Κων/νο Μπαρμπέρη, οι οποίοι είχαν την καλοσύνη να μας επισκεφθούν και να μας μεταφέρουν λόγους αγάπης και χριστιανικής διδαχής.
Εν κατακλείδι, στο κλείσιμο της περιόδου ευχηθήκαμε όλοι μαζί και πάλι να βρεθούμε στην όμορφη κατασκηνωτική μας σύναξη, ανανεώνοντας έτσι τις ευχάριστες στιγμές και τις αναμνήσεις χαράς και πνευματικής ευλογίας που αποκομίσαμε από την κοινή μας συμμετοχή στην ζωή της κατασκήνωσης!
Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ  ΣΥΝΑΞΗ
Ἀν μᾶς ἔμεινε κάτι σταθερό κι ἱερὸ
ποὺ δὲ σβήστηκε διόλου μες στον ψεύτη καιρό.
=-=-=-=
Κι ἄν προσμένουμε ἀκόμη τὴν οὐράνια τροφὴ
γιὰ νὰ θρέψει  τὸν  κόσμο ποὺ πεινάει καὶ μοχθεῖ
=-=-=-=
 Ἄν σὲ κάθε τοῦ βίου ἀτραπὸ σκοτεινὴ,
μιὰ  ἀχτίδα μᾶς δείχνει πρὸς τὰ ποῦ εἶν΄ἠ ζωή.
=-=-=-=
 Κι ἄν οἱ ἀσίγαστοι πόθοι μας  γιὰ ἀτόφια χαρὰ
μαραθήκανε ὅλοι μὰ ἀνθίζουν ξανά.
Ἐπῳδὸς
Τότε ἀδερφοὶ 
ὅλοι μαζὶ
μὲ μιὰ ψυχὴ  
μὲ μιὰ εὐχὴ
στὴ σύναξη μέτοχοι

σε αἰώνια γιορτὴ
μὲ πίστη ἀς βιώσουμε  Ανάσταση διπλῆ!