No comments yet

Δελτίον ΤύπουΟ εφημέριος της ενορίας του Αγίου Διονυσίου στο Ulsan, αείμνηστος αδελφός μας π. Παύλος Kwon κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου και αναπαύθηκε απὸ την πολυετή δοκιμασία που υπέστη λόγω καρκίνου, την Κυριακή του Θωμά (24/4, ὥρα 2:23 μ.μ.).
Κοιμήθηκε ημέρα Κυριακή, την ημέρα του Κυρίου, που είναι η πιο ευλογημένη μέρα της εβδομάδας.
Κοιμήθηκε την αναστάσιμη περίοδο, την πιο λαμπρή και ευλογημενη περίοδο του εκκλησιαστικού έτους.
Κοιμήθηκε οσιακά. «Τίμιος εναντίον Κυρίου ο θάνατος των οσίων αυτού». (Ψαλ. 115:6) Πέταξε η ψυχή του στο θρόνο του Αναστάντος Κυρίου, χωρίς ίχνος αγωνίας και ταραχής, σε σημείο ώστε η πρεσβυτέρα του Χάρις και τα δύο παιδιά του Διονύσιος και Νόννα, που στεκόντουσαν δίπλα του και τον κοιτούσαν, να μην καταλάβουν τίποτα.
Το τελευταίο έτος, κατά το οποίο οι θεράποντες ιατροί του είχαν προβλέψει επιστημονικώς το επικείμενο τέλος του, ήταν ειρηνικός, γαλήνιος και φρόντιζε τα της εξόδου του. Ζητούσε επίμονα από τον Επίσκοπο να βρει τον αντικαταστάτη του· μετεβίβασε το αυτοκίνητο του στο όνομα της Ενορίας του· έδινε συμβουλές στα παιδιά του και στους ενορίτες του· έβλεπε τακτικά στον ύπνο του ότι βρίσκεται σε φωτεινό δωμάτιο με χρυσή πύλη και όταν ξυπνούσε διαπίστωνε μετά λύπης ότι βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου· ζήτησε την παραμονή της κοιμήσεώς του να φέρουν τα άμφια του για την ένδυση του…
 Λίαν χαρακτηριστικό της οσιακής του τελευτής ήταν ότι το σώμα του, μετά την παρέλευση ενός εικοσιτετραώρου εντός του ψυγείου του νεκροπομπείου, διατηρούσε απίστευτη ευλυγισία. Έτσι μπόρεσαν άνετα οι Κληρικοί να τον ενδύσουν την πλήρη ιερατική στολή του και να τοποθετήσουν στο φέρετρο το σκήνωμά του.
Επίσης χαρακτηριστικό της πατρικής και στοργικής σχέσης που είχε δημιουργήσει μετά του Ποιμνίου του ήταν ο θρήνος και ο κοπετός των ενοριτών του κατά το τριήμερο που μεσολάβησε από την κοίμηση μέχρι την ταφή του.
 Η κοίμηση του ταπεινού και απλού λευίτη, του πάντοτε χαμογελαστού, ανεξίκακου και καλόκαρδου, αείμνηστου π. Παύλου, άφησε μεγάλο κενό. Η Ενορία του Αγίου Διονυσίου ορφάνεψε. Αντικαταστάτης Κορεάτης ιερέας δεν υπάρχει. Ο Επίσκοπος προσπαθεί προς το παρόν να καλύψει το κενό, πράγμα ανθρωπίνως αδύνατο και λόγω των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ Σεούλ και Ουλσάν. Θα φιλοτιμηθεί, άραγε κάποιος εκτός Κορέας να σπεύσει εις βοήθειαν; Η νεοσύστατη Ενορία με τους σαράντα (εκτός των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελλήνων, Ρώσσων, Ουκρανών και Ρουμάνων) περίπου νεοφώτιστους, που ο μέσος όρος ηλικίας δεν υπερβαίνει το τεσσαρακοστό, κάνει έκκληση σε κάθε άνθρωπο της Εκκλησίας, επαναλαμβάνοντας το «Διαβάς εις Κορέαν βοήθησον ημίν»! (Πρβλ. Πρ.16:9) Ο απόστολος Παύλος, μετά το όραμα, «ευθέως» έσπευσε με τους συνεργούς του στη Μακεδονία εις βοήθεια. Ποιός θα σπεύσει αμέσως στην Κορέα; Προσμένουμε εν προσευχή να γενεί το θαύμα!

Αθανασία Δημ. Κοντογιαννακοπούλου