Τηλ.: 22980 52207

info@imhydra.gr

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΙΓΙΝΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”

Κατασκηνωτικές Περίοδοι 2023

 

Κατασκηνωτικές Περίοδοι 2022

 

Παρασκευή 1  Ιουλίου – Δευτέρα 11  Ἰουλίου (Αγόρια Α΄ Γυμνασίου ἕως  Γ΄Λυκείου).
Δευτέρα 11 Ιουλίου – Δευτέρα 18 Ἰουλίου  (Αγόρια Γ΄, Δ’, Ε΄, Στ΄Δημοτικού)
Δευτέρα 18  Ιουλίου – Δευτερα 25 Ἰουλίου   (Κοριτσια Γ΄, Δ, Ε’, Στ΄Δημοτικού)
Δευτέρα 25 Ιουλίου – Τετάρτη  3 Αυγούστου (Κορίτσια  Α΄ Γυμνασίου ἕως  Γ΄ Λυκείου).

Με επιτυχία -για μια ακόμη χρονιά- πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 5-8 Σεπτεμβρίου ε.έ. μετακατασκηνωτική εκδρομή στο νησί των Σπετσών. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ και υπό την αρχηγία και μέριμνα του Πανοσ. Ἀρχιμ. π. Αμφιλοχίου Γελαδάκη, τα στελέχη του νεανικού έργου των εν Αιγίνη Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να ανταλλάξουν προβληματισμούς και να ωφεληθούν πολλαχώς.
Ιδιαίτερη χαρά προξένησε η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Σπετσών από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Νανακούδη, αλλά και το προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πόρτοχελίου και η συνάντηση με τον εφημέριο του Ι. Ναού, π. Πολυχρόνη Γασπαρινάτο.

Πνευματική κορύφωση της εκείσε παραμονής των νέων που διακονούν στελεχώνοντας τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν η συμμετοχή στην αγρυπνία επί τω Γενεσίω της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Οσιωτάτη Μαγδαληνή Μοναχή, και σύμπασα την ιερή αδελφότητα για τη φροντίδα, τη φιλοξενία και τις μυσταγωγικές στιγμές που απόλαυσαν τα στελέχη, συσφίγγοντας τους πνευματικούς τους δεσμούς, αποτιμώντας το εφετινό κατασκηνωτικό έργο και προετοιμάζοντας το επερχόμενο προς δόξαν Χριστού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη Kατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, από 11 έως 18 Ιουλίου ε.ε. στο πανέμορφο ακρογιάλι του Τούρλου Αίγινας φιλοξενώντας 100 περίπου αγόρια, ηλικίας 8 έως 12 ετών.

 

Οι νέοι της τοπικής μας Εκκλησίας απήλαυσαν μία ξεχωριστή εμπειρία κοινοτικής ζωής με εποικοδομητική προσέγγιση των αληθειών του Ιερού Ευαγγελίου αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μεταξύ τους πνευματική επικοινωνία, που θα σφραγίσει το υπόλοιπο της ζωής τους.

 

Μέσα από την ζωή των Αγίων της Ιωνικής γης έγινε αναφορά στα 100 έτη της Μικρασιατικής καταστροφής βλέποντας από μια διαφορετική οπτική την θλιβερή επέτειο.

 

Με αρχηγό τον Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, υπαρχηγό κ. Παναγιώτη Κλήμη,τα ακούραστα στελέχη κ. Μ. Καλαβρό, κ. Γ. Αμπελά, Ν. Λαλαούνη, Μ. Πιπίνη, Χ. Τόγια, Α. Πατιτακη, Φ. Κουτσούκη, Γ. Τζιτζη, Π. Μποτσιβάλη, Γ. Μέλλο, Λ. Γιαννούλη, Γ. Κονδυλη, Β. Γεωργακοπουλο, Μ. Γεωργακοπουλο, Γ. Μποτσιβαλη, Β. Γιαννούλη, Γ. Τζιτζη, Χ. Σπηλιώτη, Ν. Λαλαΐτη, Ν. Θεοδωροπουλο, Λ. Παντοφλιδη και μαζί με τα παιδιά του επιτελείου, οι νέοι μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν όλοι αξέχαστες στιγμές μέσα στην αγκαλιά του Χριστού και του Αγίου Νεκταρίου, δίνοντας υπόσχεση να συναντηθούν όλοι μαζί στον ίδιο ευλογημένο τόπο.

Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, ολοκληρώθηκε και η 4η κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου, από 25/07/22 – 03/08/22, στο αγιοβάδιστο νησί της Αιγίνης.

 

Η φετινή κατασκήνωση αφιερώθηκε στη Μικρά Ασία και στην πνευματική της παράδοση, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θλιβερό  γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης υπήρξε στενά συνδεδεμένο με τη λατρευτική ζωή: πρωινή και βραδινή προσευχή, αγιογραφικά αναγνώσματα, το μυστήριο της Εξομολόγησης, καθώς και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής έδωσαν τη δυνατότητα της πνευματικής τροφοδότησης στις κατασκηνώτριες.

 

Η αρχηγός κ. Γιαννούλη Μαρία και τα κατηρτισμένα στελέχη της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ουσιαστικά.

 

Η βοήθεια των υπαρχηγών Μπίσια Παναγιώτας, Μεγρέμη Αθανασίας και Παπαντωνίου Ιωάννας συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτή. Επιπρόσθετα, οι ομαδάρχες: Γεωργακοπούλου Χαρά, Καραγιαννίδη Σόνια, Λυκούδη Μαριαλένα, Στρατηγού Ξανθούλα, Τσάχαλη Γεωργία, Φούντογλου Δήμητρα, Γιούλη Εφραιμία, Μάλλιαρη Ελένη, Γκούντα Γεωργία, Ανδρεάδη Ελένη, Τσέμπογλου Μαρία, Τσέμπογλου Κατερίνα, Περράκη Σοφία στάθηκαν κοντά στα παιδιά με αγάπη και ευαισθησία. Ανεκτίμητη ήταν η παρουσία της νοσηλεύτριάς μας, Βάτσικα Μαρίας, η οποία ήταν παρούσα σε κάθε ιατρική ανάγκη των κατασκηνωτριών.

 

Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, στον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, ο οποίος συνέδραμε ακούραστα κάθε φορά που του ζητήθηκε καθώς και στον Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεκτάριο Κουκούλη και στους συνεργάτες του στα μαγειρία, που για μια ακόμη χρονιά κοπίασαν για την φιλοξενία των κατασκηνωτριών. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται προς την Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου, Τιμοθέη μοναχή.

 

Ευχή όλων μας είναι οι πνευματικές εμπειρίες, τα διδάγματα και οι αναμνήσεις που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στην Κατασκήνωση να μας συντροφεύουν και να μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που ακολουθεί.

Εγκύκλιος προς Γονείς-Κηδεμόνας 

Υπεύθυνοι-Τροφεία-Προϋποθέσεις

Οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις που λειτουργούν σε πολλές Μητροπόλεις της Ελλάδος, είναι ένας θεσμός πολλών δεκαετιών, αξεπέραστος για την προσφορά του, μοναδικός για τις υπηρεσίες που προσφέρει και πρωτοποριακός, γιατί συμβάλλει όχι μόνο στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και στην κοινωνικοποίηση και ένταξή του μέσα στην ομάδα των συνομηλίκων του.

 

Στις Κατασκηνώσεις της Iεράς Mητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, στην Αίγινα και στον Πόρο, οι οποίες λειτουργούν 50 και πλέον χρόνια, οι κατασκηνωτές και τα στελέχη ζούν την χαρά των καλοκαιρινών διακοπών με μια ποικιλία ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων, που κάνουν αξέχαστη την κάθε στιγμή που περνάει.

 

Συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του παιδιού, καλλιεργούν τον χαρακτήρα του με την μετάδοση των αληθειών της Ορθοδόξου πίστης, με τις λατρευτικές ευκαιρίες, με τις συζητήσεις και παρουσιάσεις επίκαιρων θεμάτων, με την γνωριμία με την Ελληνική Παράδοση, με την ανάπτυξη των ιδεών της άμιλλας και της αλληλεγγύης στις ώρες του παιχνιδιού και της διασκέδασης.

 

Στοχεύοντας ακριβώς στην καλλιέργεια των παιδιών, ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχαγωγίας η Κατασκήνωση προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες όπως: επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, τάβλι , βιβλιοθήκη, διαγωνισμούς τραγουδιού- χορού -σκέτς, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εξορμήσεις.

 

Aλλά και αθλητικές δραστηριότητες όπως: μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπιτς-βόλεϊ, στίβο, κολύμβηση, ομαδικά παιχνίδια.

Facebook

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial