Τηλ.: 22980 52207

info@imhydra.gr

Πληροφορίες για τον επισκέπτη

Η Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου, (Αγίας Τριάδος) είναι γυναικεία Ι. Μονή και εορτάζει στις 9 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου και στις 3 Σεπτεμβρίου μνήμη ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου.

 

Τοποθεσία

Η Μονή ευρίσκεται στο νησί της Αίγινας. Είναι κτισμένη στη τοποθεσία «ΚΟΝΤΟΣ», σχεδόν στο κέντρο του νησιού, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του μεσαιωνικού οικισμού «ΠΑΛΙΑ ΧΩΡΑ» και σε απόσταση περίπου 7 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας.

Είναι προσβάσιμη με Ι.Χ., ταξί ή λεωφορείο  από όλα τα λιμάνια του νησιού, δηλαδή από το Κεντρικό Λιμάνι του νησιού, στην πόλη της ΑΙΓΙΝΑΣ, και  από τα μικρότερα λιμάνια των παραθαλάσσιων οικισμών «ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ» και «ΣΟΥΒΑΛΑ», αν και ο ταξιδιώτης πρέπει να γνωρίζει ότι τα δύο μικρότερα λιμάνια έχουν λιγότερα δρομολόγια και λειτουργούν κυρίως κατά τούς καλοκαιρινούς μήνες.

 

Μετάβαση από τον Πειραιά στην Αίγινα

Η θαλάσσια συγκοινωνία γίνεται από τον Πειραιά (Ακτή Τζελέπη & Ακτή Μιαούλη) με πλοία οχηματαγωγά κλειστού τύπου (ferry boats) ή με ταχύπλοα  επιβατηγά (Flying Dolphins).

Η συχνότητα των δρομολογίων είναι κατά μεν τους καλοκαιρινούς μήνες περίπου ανά ώρα ή και συχνότερα, από τις 7.00 πρωί έως τις 8.00 βράδυ, κατά τη χειμερινή περίοδο όμως μειώνονται.

Ο χρόνος ταξιδιού από τον Πειραιά προς το λιμάνι της Αίγινας είναι με το πλοίο περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά ενώ με το ταχύπλοο περίπου 35 λεπτά της ώρας.

 

Μετάβαση από το λιμάνι της Αίγινας στο Μοναστήρι

Ο χρόνος μετάβασης από την πόλη της Αίγινας στην Ι. Μονή Αγ. Νεκταρίου :

Με Ι.Χ. ή ταξί είναι περίπου 10 λεπτά.

Με λεωφορείο ΚΤΕΛ περίπου 20 λεπτά.

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν και με τα πόδια, περπατώντας στον ελαφρώς ανηφορικό επαρχιακό δρόμο. Ο χρόνος μετάβασης κατά προσέγγιση 1ώρα και 30 λεπτά.

 

Ώρες επισκέψεων – Επικοινωνία

Όπως όλες οι Ι. Μονές, έτσι και η Ι. Μονή Αγ. Νεκταρίου είναι επισκέψιμη για τους προσκυνητές καθημερινά από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου (δηλαδή περίπου από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα τη χειμερινή περίοδο), με μια μικρή διακοπή κατά τις μεσημβρινές ώρες. Καλό θα είναι οι ευλαβείς προσκυνητές να επικοινωνούν με την Ι. Μονή για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις.

 

Οι επισκέπτες (άντρες και γυναίκες) δεν πρέπει να ξεχνούν ότι εισέρχονται σε ιερό χώρο, οφείλουν να τηρούν το πρόγραμμα επισκέψεων και να προσαρμόσουν την ενδυμασία τους αναλόγως.   

 

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης / Monastery of Saint Nektarios Aigina

 

Τηλέφωνα:  22970-53806 & 22980-53805

Διεύθυνση:  Ι. Μονή Αγ. Νεκταρίου (Αγ. Τριάδος), Αίγινα, Τ.Κ. 18010

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial