Τηλ.: 22980 52207

info@imhydra.gr

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

Η Ι. Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, εκτός από τα κατά τόπους ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, τα οποία λειτουργούν στους Ι. Ενοριακούς Ναούς και επιλαμβάνονται πάγιων ή έκτακτων ενοριακών προβλημάτων (θέματα υγείας, διατροφής, διακοπής ρεύματος, επισκευές οικιών κτλ), και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως (για σοβαρότερα θέματα), έχει προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Συσσιτίων.

 

Μια τέτοια δράση είναι και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΠΕΤΣΩΝ (Τ.Α.Σ.).

 

Η ίδρυση της Τ.Α.Σ. από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ στηρίζεται στο άρθρο 2 (παραγ. 1 και 2) του Κανονισμού «Ειδικής Υπηρεσίας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως» και στα άρθρα 2 (παρ. 6) και 25 του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Η Αγία Ειρήνη» και λειτουργεί διοικούμενη από επταμελές διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο και με εγκεκριμένο καταστατικό λειτουργίας. Η θητεία του συμβουλίου ανανεώνεται ανά τριετία.

 

Το συσσίτιο αυτό παρέχει καθημερινά φαγητό σε 40 περίπου αδελφούς (χριστιανούς και μη) που δεν είναι σε θέση να το παρασκευάσουν μόνοι τους ή να το προμηθευτούν από άλλον φορέα.
Το φαγητό παρασκευάζεται σε χώρο ο οποίος ανήκει στην τοπική εκκλησία, από επαγγελματίες μαγείρους και παραδίνεται συσκευασμένο σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη στο χώρο του συσσιτίου.
Καθημερινές κατ΄ οίκον παραδόσεις στους αναγκεμένους αδελφούς μας και κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του COVID 19.

 

Τα έξοδα της λειτουργίας του συσσιτίου (αγορά τροφίμων, αμοιβή μαγείρων, καθαριότητα, ηλεκτρική ενέργεια κτλ) καλύπτονται από χορηγίες Ιδρυμάτων, Εταιρειών ή ατόμων και από προσφορές της τοπικής κοινωνίας. Όλοι οι προσφέροντες κινούνται από φιλανθρωπική συνείδηση και διάθεση. Όλοι αυτοί των οποίων ο Θεός γνωρίζει τα ονόματα, θεωρούνται συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως και τιμώνται από τον Μητροπολίτη μας σε ειδικές συνάξεις κατά τις εορτές.

 

Μεγάλοι χορηγοί στην προσπάθεια αυτή της Ι. Μητροπόλεως είναι το Ίδρυμα Λεβέντη και η κυρία Μάχη Σπανού (σύζυγος του μακαριστού Ευαγγέλου Σπανού), οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα για τη εύρυθμη λειτουργία της Τραπέζης Αγάπης Σπετσών.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial